„Čistoća“ spremna za zimu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Javno komunalno uslužno preduzeće „Čistoća“ Bugojno spremno je dočekalo prve snježne padavine.

Za predstojeću zimsku sezonu nabavljene su i dovoljne količine soli za posipanje puteva. Snijeg koji i na području našeg grada povremeno pada od proteklog vikenda za sada nije stvorio veće probleme u odvijanju saobraćaja. JKUP „Čistoća“ vrši zimsko održavanje puteva na području općine Bugojno u svim naseljima gdje se obavlja i odvoz smeća.

Po riječima direktora Emira Sarajlića za predstojeću sezonu pojačan je i vozni park za posipanje puteva i čišćenje snijega. Naime, nabavljeno je još jedno, znatno jače, vozilo za ovu namjenu. Ovo preduzeće trenutno raspolaže sa 5 vozila na koje se može montirati plug za čišćenje snijega i posipači pijeska i soli. Za predstojeći zimsku sezonu nabavljene su i dodatne količine soli, te se trenutno na zalihama nalazi više od 50 tona soli.

Kako ističe direktor Sarajlić zaposleni u „Čistoći“ su, ukoliko to bude potrebno, spremni i na odvoz snijega iz pješačke zone, a sve s ciljem da se omogući nesmetana zimska komunikacija za pješake i vozače. Inače, tokom zimske sezone u „Čistoći“ djeluje zimska služba sa dežurstvom od 24 sata ddnevno, odnosno permanentnim održavanjem prohodnosti puteva u gradskom jezgru i prigradskim naseljima.

cistoca1cistoca2cistoca3cistoca4cistoca5cistoca6cistoca7cistoca8