„Čistoća“ spremna za zimu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Javno komunalno uslužno preduzeće „Čistoća“ Bugojno spremno je dočekalo prve snježne padavine.

Za predstojeću zimsku sezonu nabavljene su i dovoljne količine soli za posipanje puteva. Snijeg koji i na području našeg grada povremeno pada od proteklog vikenda za sada nije stvorio veće probleme u odvijanju saobraćaja. JKUP „Čistoća“ vrši zimsko održavanje puteva na području općine Bugojno u svim naseljima gdje se obavlja i odvoz smeća.

Po riječima direktora Emira Sarajlića za predstojeću sezonu pojačan je i vozni park za posipanje puteva i čišćenje snijega. Naime, nabavljeno je još jedno, znatno jače, vozilo za ovu namjenu. Ovo preduzeće trenutno raspolaže sa 5 vozila na koje se može montirati plug za čišćenje snijega i posipači pijeska i soli. Za predstojeći zimsku sezonu nabavljene su i dodatne količine soli, te se trenutno na zalihama nalazi više od 50 tona soli.

Kako ističe direktor Sarajlić zaposleni u „Čistoći“ su, ukoliko to bude potrebno, spremni i na odvoz snijega iz pješačke zone, a sve s ciljem da se omogući nesmetana zimska komunikacija za pješake i vozače. Inače, tokom zimske sezone u „Čistoći“ djeluje zimska služba sa dežurstvom od 24 sata ddnevno, odnosno permanentnim održavanjem prohodnosti puteva u gradskom jezgru i prigradskim naseljima.