Članove Udruženja „Leptir“ Bugojno posjetio donator Scott Sexton iz Amerike u pratnji dirigentice Samire Merdžanić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Članove Udruženja „Leptir“ Bugojno posjetio je donator Scott Sexton iz Amerike u pratnji dirigentice Samire Merdžanić. Donator je udruženju uručio muzičke instrumente koji će djeci pomoći da razviju talenat i dodatno usavrše muzičke vještine. Prijem za gosta iz Amerike upriličio je i načelnik Hasan Ajkunić.

Srijeda je obično dan u kojem se za članove Udruženja „Leptir“ Bugojno organizira muzikoterapija, koja se pokazala kao veoma efikasan način rehabilitacije osoba sa invaliditetom.

Cilj je da promovišemo društveni humanizam i brigu o djeci sa posebnim potrebama i da im vratimo osmijeh na lice, a to je najveća satisfakcija, kazao je između ostalog Scott Sexton, horski dirigent iz Jackson Mississppija.

Muzikoterapija je odlična za rehabilitaciju osoba sa invaliditetom istakla je dirigentica Samira Merdžanić.

Veliki broj mališana i mladih članova Leptira, svoje muzičko umijeće pokazalo je kroz manifestaciju Bugojansko proljeće, a svaki njihov nastup nagrađivan je gromoglasnim apluzom.

Djeca sa posebnim potrebama svakodnevno se susreću sa brojnim poteškoćama. Srećom, postoje humani ljudi koji osluškuju njihove probleme. Prijem za gosta iz Amerike,upriličio je i načelnik općine, Hasan Ajkunić.

Tokom sastanka u kabinetu, prezentirana je saradnja između dirigenata Samire Merdžanić i Scotta Sextona koje je povezala ljubav prema radu i lijepa pjesma. Omogućilo je to i povezivanje horova, pa i će ove godine u Bugojnu biti upriličen koncert Vilage Harmony.

Načelnik Ajkunić izrazio je radost zbog ostvarene saradnje i povezivanja kultura putem muzike.

Nastavak saradnje planiran je u januaru, kada će Samira Merdžanić biti gost-predavač u Misisipiju.

12345678