Članovi Gradskog hora Bugojno gostovali u Austriji

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Članovi Gradskog hora Bugojno vratili su se s gostovanja u Austriji, gdje su im domaćini bili predstavnici Odbora Islamskog kulturnog centra u Gracu.

 

Kako saznajemo od voditelja ovog hora Almira Vrebe, prijem na koji su naišli bio je odličan.

Nedugo po dolasku, obišli su prostorije Centra i upoznali se s njegovim radom, te bili u prilici da pogledaju galeriju slika, koja hronološki prikazuje tok izgradnje ovog objekta, koji svojim izgledom i sadržajima privlači pažnju svih koji ga posjećuju.

U večernjim satima, članovi bugojanskog hora su, u prisustvu rukovodstva i džematlija Islamskog kulturnog centra, izveli osam ilahija, a tokom zajedničkog druženja, koje je potom uslijedilo, i nekoliko sevdalinki.

Posjeta članova Gradskog hora Bugojno Gracu bila je prva, koja je realizovana izvan granica naše zemlje, a organizovana je povodom obilježavanja „Dana o Allahovom poslaniku a.s.“, u okviru programa Islamskog kulturnog centra.

Ova godina je za Gradski hor Bugojno bila veoma uspješna, s obzirom na veliki broj gostovanja, kojima su uveličali razne manifestacije i događaje.Naime, osim u našem gradu, nastupili su u Fojnici, Travniku, Donjem Vakufu i nekim drugim općinama.

Na repertoaru koji izvode su, uglavnom, obrade sevdalinki, te zabavne, klasične i duhovne muzike.

U planu je da se početkom 2019. izvrši prijem novih članova. Inače, probe Gradskog hora Bugojno održavaju se dva puta sedmično, u prostorijama Druge osnovne škole.