Članovi Vokalnog ansambla Bugojno na takmičenju u Ohridu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Članovi Vokalnog ansambla Bugojno otputovali su u Ohrid gdje će učestvovati na 10. jubilarnom Internacionalnom festivalu horova koji se održava od 23.-27. augusta u ovom makedonskom gradu.

Ovogodišnji 10. jubilarni Internacionalni festival horova u Ohridu, okupit će 29 horova iz 13 zemalja svijeta. U periodu od 23. do 27. augusta koliko će trajati festival, članovi Vokalnog ansambla Bugojno pod rukovodstvom dirigentice Samire Merdžanić nastojat će da Bugojno predstave u najboljem svjetlu.

Poziv da učestvujemo na Internacionalnom festivalu horova u Ohridu predstavlja jedno veliko priznanje, u prilog tome ide i činjenica da je Vokalni ansambl Bugojno jedini predstavnik Bosne i Hercegovine što nas obavezuje da damo sve od sebe, kako bi sa ovog prestižnog takmičenja donijeli vrijedne nagrade, istakla je tokom napeš razgovora dirigentica i rukovodilac Vokalnog ansambla Bugojno Samira Merdžanić.

Festival horskog pjevanja osim takmičarskog dijela, prilika je za povezivanje, ostvarivanje saradnje ljubitelja horskog pjevanja kao i upoznavanje različitih kultura i tradicija.

111213141516