Dan Armije RBiH: Čestitka potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

 Čestitka potpredsjednice FBiH g-đe Melike Mahmutbegović u povodu Dana Armije R BiH

Svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i palih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije Republike Bosne Hercegovine čestitam 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Ovo je izuzetan dan za historiju BiH, dan kada su hrabri sinovi naše domovine, odlučno ustali u odbranu svog naroda i države.

Nenaoružan narod, koji je bio izložen napadima moćne oružane sile, uspio je da se organizuje, da se odbrani i da, mimo svih očekivanja, stvori respektabilnu vojsku koja je izvojevala mnoge pobjede. Zato je sjećanje na časnu borbu Armije RBiH, na hrabrost njenih najboljih sinova, naša moralna obaveza i trajni zadatak, uz veliko poštovanje i zahvalnost. Ne zbog nas koji smo bili svjedokom užasa i golgote kroz koje je prošao naš narod, nego zbog mladih koji zbog svoje budućnosti, iz naše prošlosti moraju izvući pouke.

Dužni smo nastaviti borbu koju su oni započeli i u kojoj su istrajali-borbu za državu BiH, za mir i bolju budućnost generacija koje dolaze.

Sretan 15. april, Dan Armije Republike Bosne i Hrecegovine !