“Dan državnosti BIH” bila je tema održane javne tribine u organizaciji OO SDP-a Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

 “Dan državnosti BIH” bila je tema sinoć održane javne tribine u Kristalnoj sali općine Bugojno. 

Tribinu je upriličila Općinska organizacija SDP-a,a gosti su bili Miro Lazović, bivši predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine i profesor Mirsad Bušatlija.Moderatorica tribine bila je Vedrana Kisić.

-Trebamo se okrenuti jedinstvu,državi Bosni i Hercegovini,trebamo graditi političke opcije koje spajaju narode, koje otvaraju prostor za razgovor,koje nas ne djele,a okrenuti leđa i pružiti snažan otpor onim političkim opcijama koje nas dijele.Bosna i Hercegovina je pobijedila svoje vanjske neprijatelje ali nažalost unutrašnji ostaju. Jaka socijaldemokratska ideja na čelu sa SDP-om može spasiti BIH – kazao je tokom javne tribine u Bugojnu Miro Lazović,prvi predsjednik Skupštine RBIH.

Profesor Mirsad Bušatlija govorio je o temi: „Bosna kroz vijekove“,naglašavajući značaj i ulogu BiH u vremenu od Povelje Kulina-bana, prvog pisanog dokumenta vezanog za našu zemlju,preko srednjovjekovne bosanske države, Otomanskog carstva, Austro-ugarske monarhije, Kraljevine SHS i Jugoslavije, pa sve do danas.

Ispred Općinske organizacije SDP-a Bugojno prisutne je pozdravio Admir Škandro,a tokom javne tribine nastupio je i Gradski hor Bugojno.