Dan nezavisnosti BiH na prigodan način obilježava se na području Gornjovrbaske regije.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Svečana akademija i prigodan program u Bugojnu će biti održana večeras u 18:00 sati u Kristalnoj sali Općine Bugojno, a u Donjem Vakufu u 18 sati i 30 minuta u Domu kulture. Cvijeće će na spomen obilježja biti položeno sutra u Bugojnu, Gornjem Vakufu – Uskoplju i Donjem Vakufu.

 

– Obilježavanje 01. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, čini nas obaveznim da se prisjetimo svih Bugojanaca koji su položili svoje živote u odbrani njene samostalnosti. Zato, obilježavanjem Dana nezavisnosti, odajemo i dužno poštovanje svim Bugojancima koji su za očuvanje njene opstojnosti dali svoje živote. Koristim priliku da pozovem građane Bugojna da 01. marta 2016. godine dostojno obilježimo ovaj značajan datum u našoj historiji. Polaganje cvijeća i odavanje počasti poginulim bugojanskim antifašistima biće upriličeno u utorak, 1. marta 2016. godine, s početkom u 10:00 sati ispred Gimnazije i u Šehidskom mezarju – stoji u pozivu koji je uputio načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić.

U Donjem Vakufu će sutra u 10:00 sati cvijeće biti položeno na centralnom šehidskom spomen obilježju u centru grada, a u 10:15 na partizanskom spomen groblju.

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca, Organizacija ratnih vojnih invalida i Jedinstvena organizacija boraca unija veterana Gornji Vakuf pozivaju boračku populaciju i stanovništvo općine Gornji Vakuf da se okupe u što većem broju sutra i da dostojanstveno obilježe Dan nezavisnosti BiH. Nakon okupljanja koje je predvidjeno u 12 sati i 30 minuata ispred džamije Mehmed bega Stočanina, krenut će se do šehidskog mezarja gdje će biti položeno i cvijeće i proučena Fatiha svim šehidima općine Gornji Vakuf i BiH.