Dan općine Bugojno: Sutra koncert i promocija Monografije Vokalnog ansambla Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U povodu obilježavanja Dana općine Bugojno sutra će u Pozorišnoj sali KSC-a  s početkom u 19:00 sati biti održan koncert Vokalnog ansambla Bugojno „ Mom gradu“ i promovisana Monografija u povodu 20 godina uspješnog rada Vokalnog ansambla pod rukovodstvom Samire Merdžanić.

Tokom proteklih 20 godina Vokalni ansambl Bugojno je postao prepoznatljivo obilježje Bugojna. Brojni nastupi u našem gradu, vlastiti koncerti, nagrade u našoj zemlji obilježili su dio uspješnog rada, ali i u inostranstvu  Vokalni ansambl je na dostojanstven način predstavljao Bugojno i Bosnu i Hercegovinu.
Ovo je veliki dogadjaj  za sve članove koji su bili dio Ansambla, ali i za Samiru Merdžanić koja je tokom 20 godina uspješno rukovodila i dirigovala Ansamblom.
Na koncertu će, osim Vokalnog ansambla Bugojno nastupiti i Ženska vokalna grupa  HKD „Napredak“, kao i Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno.
Izdavač Monografije Vokalnog ansambla Bugojno je Teatar Fedra, a promotori su Senada Milanović, predsjednica Fedre, Dubravka Vukadin, predsjednica HKD Napredak i recenzentica, Nejra Mašić, dugogodišnja članica Vokalnog ansambla, Dženana Abdalajbegović, prijatelj Ansambla, a moderatorica koncerta i promocije je Eneida Alibegović.