Dan škole obilježila Druga osnovna škola Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

 

Veselo i svečano, danas je bilo u Pozorišnoj sali KSC Bugojno, gdje su učenici i nastavnici Druge osnovne škole Bugojno obilježili Dan škole.

Prisutne goste i domaćine na početku je pozdravio direktor škole Muradif Hajder,ističući velike uspjehe učenika.Nakon obračanja,direktor škole Muradif Hajder uručio je diplome i nagrade učenicima, koji su od prvog do osmog razreda imali odličan uspjeh i primjerno vladanje,a to su: Azra Dževahirić,Ajdin Hrgić,Eldin Kukić,Ajla Ugarak,Đana Ždralović,Fatima Dagoja,Aldin Memić i Edna Đuliman.

Učenici generacije Druge osnovne škole Bugojno su: Lejla Alijević,Larisa Hadžić,Hana Milanović,Nejra Tunović i Admir Jareb.

Danas su nagrađeni i najbolji učenici sa raznih takmičenja, održanih tokom školske godine, kao i oni koji su Drugu osnovnu školu i Bugojno predstavljali na kantonalnim i državnim takmičenjima.Njima su prigodne zahvalnice i diplome uručili njihovi nastavnici. Za obezbjeđivanje novčanih sredstava za nastavak realizacije projekta grijanja u područnoj školi Vesela, zahvalnicu je dobio i načelnik općine Hasan Ajkunić. Tokom svečnosti izveden je i prigodan program učeničkih sekcija.