Danas je na svečan način obilježen Dan Mješovite srednje škole Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Svečanoj sjednici upriličenoj u povodu Dana škole, prethodila je dodjela diploma učenicima za ostvarene rezultate na školskim, općinskim i kantonalnim takmičenjima u ovoj školskoj godini.

Diplome i zahvalnice dobilo je preko 150 učenika koji su svojim zalaganjem i rezultatima ostvarili prvo, drugo i treće mjesto na takmičenjima, ali i kroz projekte i druge školske aktivnosti. Zahvalnica je uručena predstavnicama Vijeća učenika i načelniku Hasanu Ajkuniću za podršku i doprinos svim aktivnostima ove bugojanske srednje škole. Čestitku profesorima, uposlenicima i učenicima uputio je direktor Mješovite srednje škole Bugojno Mesud Šečić.

-Veliki broj učenika učestvovao je na školskim takmičenjima i postigli su dobre rezultat. Mi ćemo nastaviti i u buduće s vannastavnim aktivnostima koje učenicima pružaju mogućnost da iskažu svoje znanje i kreativnost. Posebno zahvaljujem profesorima koji su radili s našim učenicima- rekao je u svom obraćanju Mesud Šečić, direktor škole.

Na svečanoj sjednici Nastavničkog vijeća kojoj su, uz profesore i uposlene, prisustvovali i gosti prezentirane su brojne aktivnosti koje su tokom ove školske godine realizirali učenici uz svesrdnu pomoć svojih profesora.

Inače, Mješovitu srednju školu Bugojno pohadja 440 učenika u 17 odjeljenja Opće gimnazije i 2 odjeljenja Medicinske škole, a uposleno je 45 profesora. Slavljeničkom tortom i druženjem okončana je svečana sjednica Nastavničkog vijeća upriličena u povodu Dana škole.

123456789