Danas je održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje Dana općine Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Na sastanku su utvrđen termini i drugi detalji izuzetno bogatog programa kojim će biti obilježen 20.maj, Dan naše općine.

Poklonici sporta i sportskih manifestacija uživat će u brojnim turnirima u košarci, streljaštvu, šahu, sportskom penjanju, Malim olimpijskim igrama, a bit će organizovane i akcije Dobrovoljnog darivanja krvi, Zabava za najmlađe, koncerti folklornog i drugih ansambala,izložbe slika, promocije knjiga , te Festival dramskih minijatura.

Već sutra je prvi u nizu događaja, koncert muzičke zvijezde Zlatana Stipišića Džibonija, čiji je organizator HKD Napredak-podružnica Bugojno. Još uvijek su karte u prodaji i mogu se nabaviti do sutra.

Na sam Dan općine Bugojno bit će upriličena tradicionalna svečana sjednica Općinskog vijeća, a u večernjim satima Festival GFA Bugojno i vatromet. Načelnik Hasan Ajkunić zahvalio se svim učesnicima ovogodišnjeg raznovrsnog programa, Općinskom vijeću i medijima, RTV Bugojno i portalima Bug.ba i Bugojno Danas. Pozvao je građane uzmu učešće u obilježavanju Dana naše općine.

 -20.maj je značajan datum za nas. Na sam Dan općine bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća Bugojno.Na sjednici će biti uručena priznanja zaslužnim Bugojancima za doprinos razvoju općine, a u večernjim satima uslijedit će i Festival GFA Bugojno i tradicionalni vatromet-rekao je načelnik Ajkunić.

Dodao je kako će sadržaji biti prilagođeni Ramazanu i da će početi u 20.30 sati, kako bi svi građani Bugojna mogli prisustvovati i koncertu i vatrometu.

Ovom prilikom, načelnik je najavio niz drugih događaja koji će uslijediti u ljetnim mjesecima, a u sklopu Bugojanskih ljetnih večeri.

Učesnici današnjeg sastanka Organizacionog odbora manifestacije Dani općine Bugojno izrazili su zadovoljstvo što će svojim učešćem doprinijeti obilježavanju 20.maja, i još jednom pozvali građane da svojim prisustvom daju doprinos u njegovom obilježavanju.

12345678