Danas je održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje Dana općine Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na sastanku su utvrđen termini i drugi detalji izuzetno bogatog programa kojim će biti obilježen 20.maj, Dan naše općine.

Poklonici sporta i sportskih manifestacija uživat će u brojnim turnirima u košarci, streljaštvu, šahu, sportskom penjanju, Malim olimpijskim igrama, a bit će organizovane i akcije Dobrovoljnog darivanja krvi, Zabava za najmlađe, koncerti folklornog i drugih ansambala,izložbe slika, promocije knjiga , te Festival dramskih minijatura.

Već sutra je prvi u nizu događaja, koncert muzičke zvijezde Zlatana Stipišića Džibonija, čiji je organizator HKD Napredak-podružnica Bugojno. Još uvijek su karte u prodaji i mogu se nabaviti do sutra.

Na sam Dan općine Bugojno bit će upriličena tradicionalna svečana sjednica Općinskog vijeća, a u večernjim satima Festival GFA Bugojno i vatromet. Načelnik Hasan Ajkunić zahvalio se svim učesnicima ovogodišnjeg raznovrsnog programa, Općinskom vijeću i medijima, RTV Bugojno i portalima Bug.ba i Bugojno Danas. Pozvao je građane uzmu učešće u obilježavanju Dana naše općine.

 -20.maj je značajan datum za nas. Na sam Dan općine bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća Bugojno.Na sjednici će biti uručena priznanja zaslužnim Bugojancima za doprinos razvoju općine, a u večernjim satima uslijedit će i Festival GFA Bugojno i tradicionalni vatromet-rekao je načelnik Ajkunić.

Dodao je kako će sadržaji biti prilagođeni Ramazanu i da će početi u 20.30 sati, kako bi svi građani Bugojna mogli prisustvovati i koncertu i vatrometu.

Ovom prilikom, načelnik je najavio niz drugih događaja koji će uslijediti u ljetnim mjesecima, a u sklopu Bugojanskih ljetnih večeri.

Učesnici današnjeg sastanka Organizacionog odbora manifestacije Dani općine Bugojno izrazili su zadovoljstvo što će svojim učešćem doprinijeti obilježavanju 20.maja, i još jednom pozvali građane da svojim prisustvom daju doprinos u njegovom obilježavanju.