Danas sjednica Skupštine SBK-a

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Danas će u Travniku, s početkom u 10 sati, biti održana 16. redovna sjednica Skupštine SBK-a, za koju je predsjedavajući Josip Kvasina predložio 11 tačaka dnevnog reda.

 

Između ostalog, skupštinskim zastupnicima na razmatranje bit će ponuđen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama, Prijedlog Odluke o osnivanju Srednje mješovite škole u Jajcu, Prijedlog Odluke o podjeli Osnovne škole „Berta Kučera“ Jajce, kao i Prijedlog strategije razvoja SBK-a od 2016. do 2020. godine.

U dnevni red sjednice Skupštine uvršten je, također, Prijedlog Odluke o imenovanju Nadzornog odbora Agencije za privatizaciju SBK-a.

Zastupnici u Skupštini trebali bi se izjasniti o Prednacrtu zakona o sigurnosti i zdravlju na radu u Federaciji BiH, federalnom Nacrtu zakona o boravišnoj taksi, te Nacrtu zakona o turizmu Federacije BiH.

Bit će prezentovan izvještaj revizije „Unapređenja kapaciteta za planiranje projekata u kantonima Federacije BiH“, Informacija o sigurnosti na području Policijske uprave Bugojno i Policijske stanice Gornji Vakuf-Uskoplje i Izvještaj VSTV-a za 2015. godinu.