Dani organske proizvodnje danas zvanično otvoreni u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Asocijacija organskih proizvođača Srednjobosanskog kantona – Organsko SBK je organizator ovog tradicionalnog sajma, a Općina Bugojno generalni pokrovitelj.

U ulici Zlatnih ljiljana proizvođači iz Bugojna i drugih gradova  izložili su svoje poljoprivredne i druge organske proizvode, te ručno rađeni tradicionalni nakit i predmete.Mnogi od njih dolaze još od prvog sajma Dani organske proizvodnje i već imaju redovne kupce svojih proizvoda.
U ime Asocijacije organskih proizvođača –Organsko SBK-a izlagače i posjetioce je  pozdravio  Sejad Herceg, koji je i ovom prilikom istakao važnost organske proizvodnje za poljoprivredu BiH, kojoj je potrebna podrška svih nivoa vlasti.


Dobrodošlicu proizvođačima i svim posjetiocima poželio je Haris Haznadarević, pomoćnik općinskog načelnika, koji je ovom prilikom Dane organske proizvodnje u Bugojnu proglasio otvorenim.
Haznadarević je uručio zahvalnice i priznanja najzaslužnijim za doprinos ovoj tradicionalnoj manifestaciji, Rafiji Gazić, predsjednici Udruženja Burma iz Drvetina, Jasmini Hrnjić i Fatimi Purivatri. Za medijsko pokroviteljstvo zahvalnice su dobili RTV Bugojno i portal Bug.ba, a priznanje je uručeno GFA Bugojno.