“Dani organske proizvodnje” u Donjem Vakufu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Na platou ispred donjovakufskog hotela “Vrbas” 17. aprila upriličena je manifestacija „Dani organske proizvodnje.“ Manifestacija je organizovana u saradnji sa Savezom udruženja/asocijacija organskih proizvođača Federacije BiH (ORGANSKO) i Zemljoradničkom zadrugom „AT“ Donji Vakuf.

Manifestacija „Dani organske proizvodnje“ tradicionalno se obilježava već dvanaestu godinu na prostorima Federacije BiH. Cilj sajma je promovisanje organske proizvodnje kao i podizanje svijesti javnosti o važnosti konzumiranja organske hrane za očuvanje zdravlja.

Predsjednik Saveza ORGANSKO FBiH Sejad Herceg istakao je kako je interes ljudi da izlažu svoje proizvode na sajmovima uvijek veliki, i to je jedan od razloga zbog čega su oni postali tradicionalni na području gornjovrbaske regije.

Naglasio je kako su se „Dani organske proizvodnje“ pokazali veoma korisnim za poljoprivrednike, te da je „ova manifestacija idealna prilika za organiziranje edukacija o različitim poljoprivrednim temama“.

Svoje proizvode predstavilo je oko 15 proizvođača iz Donjeg Vakufa i drugih bosanskohercegovačkih gradova. Istakli su kako su zadovoljni interesom kupaca koji sve više traže organske proizvode.

U saradnji sa Udruženjem građana „Zdrava malina“ ista manifestacija  upriličena je jučer u Gornjem Vakufu-Uskoplju, a sutra će uz podršku Općine Bugojno, biti upriličena i u našem gradu.

123456