Dani polja hibrida kukuruza Bugojno 2016

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Služba za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu  Bugojno , u saradnji sa Federalnim zavodom za poljoprivredu i proizvođačima sjemenskog materijala, organizovala je i ove godine manifestaciju “Dani polja hibrida kukuruza “. Manifestacija je organizovana na oglednom polju na lokalitetu Vučipolje-Kandija gdje je održana i prezentacija hibrida kukuruza.

Svečanost otvaranja manifestacije upriličena je na oglednom polju, a u ime domaćina, ispred Odsjeka  za poljoprivredu obratio se Šefik Abazović koji je ukazao na značaj održavanja ovakvih manifestacija i formiranja oglednih polja hibrida kukuruza. Pokrovitelj manifestacije bila je Općina Bugojno te se ovom prilikom obratio načelnik Hasan Ajkunić, a zatim i  predsjedavajuća Općinskog vijeća Greta Kuna. Manifestaciji su prisustvovali predstavnici Kantonalnog ministarstva poljoprivrede te Federalnog zavoda za poljoprivredu u čije ime se obratio Senad Kikić. Prisutne su ovom prilikom pozdravili i proizvođači hibrida: Instituta za ratarstvo i povrtlarstvo „NS“ iz Novog Sada te BC instituta za oplemenjivanje bilja Zagreb- koji su u nastavku manifestacije za sve prisutne upriličili prezentaciju 21-og  hibrida kukuruza koji se nalaze na ovom oglednom polju, a koji su proizvod ove dvije sjemenske kuće kao i PIONEER SJEME iz Zagreba.

Pomenute sjemenske kuće su za sve poljoprivrednike – učesnike manifestacije obezbjedile prigodan promotivni materijal. Zahvaljujuć organizatorima I sponzorima manifestacije, na kraju je održana i nagradna igra za poljoprivredne proizvođače te zajednički ručak.

1011121314151617181920