“Đavolja posla” oduševila publiku

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U okviru programa obilježavanja Dana Općine Bugojno sinoć je u Maloj sali KSC-a pretpremijarno izvedena predstava „Đavolja posla“ Tatra Fedra Bugojno. Režiju je uradila Senada Milanović, a četveročlana glumačka ekipa oduševila je publiku. Predstava će premijerno biti izvedena večeras u 20 sati i 30 minuta.

„Đavolja posla“ sinoć su na pretpremijeri oduševila publiku u Bugojnu. Suad Velagić u ulozi Jakše Pecarskog, pozorišnog kritičara, Ilhana Bušatlić s ulogom Rade, čistačice, Amel Ugarak kao glumac i Jasmina Mlaćo Durek u ulozi đavolovog izaslanika sinoć su pobrali simpatije publike i bili nagrađeni za odličnu glumu dugotrajnim aplauzom. Tokom jednosatne predstave uspjeli su nasmijati publiku, ali i „provocirati“ tematiziranjem negativnih pojava u društvu.

Publika nije krila riječi pohvale za ovu predstavu, a medju onima koji su prisustvovali pretpremijeri bili su i predsjedavajuća OV Bugojno  Greta Kuna i načelnik općine Hasan Ajkunić.

-Izvanredno je bilo. Ovo je nešto što treba našem gradu. Ovo ljudi osjećaju i srcem i pogledom i ono što su glumci pokazali na sceni je izuzetno ljudski, a opet umjetnički obradjeno – istakla je Greta Kuna, predsjedavajuća OV Bugojno.

-Mislim da možemo biti ponosni na ovu predstavu večeras. Senadi čestitam i nadam se da će biti još dosta dobrih predstava. Pozivam gradjane da pogledaju predstavu, a glumci i Senada ovom predstavom dali su lijep poklon gradu- naglasio je načelnik Hasan Ajkunić.

Senada Milanović, koja je režirala „Đavolja posla“ izrazila je radost zbog pozitivnog prijema kod publike.

-U januaru počinjemo pripreme za sezonu, a kada biram tekstove onda biram one koje mogu prilagoditi glumcima, članovima Fedre koji su zainteresirani za novu sezonu. Ovo je tekst Miroljuba Nedovića iz Niša koji smo dobili bez nadoknade i prilagodjen je našem govornom području. Podtekst u predstavi govori o tome kako mi svi pokušavamo uvjeriti druge da smo dobri, a zapravo trebamo prepoznavati taj kvalitet i tu dobrotu u nama samima – istakla je Senada Milanović, koja je režirala „Đavolja posla“ .

Premijera predstave je  večeras u 20:30 sati  u Maloj sali KSC-a.