Delegacija OO SDA Bugojno posjetila JP RTV Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U sklopu posjete javnim ustanovama i preduzećima na teritoriji općine Bugojno, danas je JP RTV Bugojno posjetila delegacija sastavljena od nekih vijećnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Općinskom vijeću Bugojno (OV), i zastupnika u Skupštini SBK-a.

 

Bila je to prilika da se upoznaju s radom naše medijske kuće, ali i problemima s kojima se susreću uposleni u svom svakodnevnom radu.

U delegaciji koja je posjetila prostorije RTV Bugojno bili su vijećnici Salih Gurbeta, Admir Ždralović i Naim Basara, te zastupnik u Skupštini SBK-a i potpredsjednik Općinske organizacije Stranke demokratske akcije Bugojno Amir Šečibović.

Sastanak, kojem su domaćini bili direktor RTV Bugojno Muhamed Musić i predsjednica Nadzornog odbora Azra Karalić, je jedan u nizu koji su održani u posljednje vrijeme u našem gradu, radi sagledavanja stanja u javnim ustanovama i preduzećima, i iznalaženja modusa po kojem će se eventualne poteškoće prevazići na adekvatan način, i u što skorije vrijeme, kazao je vijećnik i ujedno aktuelni zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bugojno Salih Gurbeta.

-Vijećnici SDA su obišli sva preduzeća i ustanove, koje djeluju na području lokalne zajednice. Cilj je bio da vidimo koji su to problemi s kojima se susreću, kakav je bio rad tih preduzeća u proteklom periodu, i kako im se može pomoći kada je u pitanju općinski budžet. Mogu pohvalno reći, kada su u pitanju javne ustanove i preduzeća, da je postignut određeni napredak. Naravno da uvijek može bolje, ali mi smo zadovoljni i sigurno ćemo se staviti na raspolaganje, i kroz Općinsko vijeće, da tim ljudima pomognemo, da im bude bolje u narednom periodu. Kroz zapošljavanja novih radnika i budžetska sredstva, jer su oni opravdali sve ono što smo uradili i pomogli im do sada kroz budžet. Svakako da imamo razlog da im pomognemo u budućnosti još više, naglasio je Gurbeta.

Po njegovim riječima, slične posjete i sastanke s rukovodstvima i predstavnicima javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Općinsko vijeće, odnosno Općina Bugojno, OO SDA Bugojno organizovat će i u narednom periodu. Generalno, cilj je unaprijediti poslovanje ovih ustanova i preduzeća i, općenito, razvoj lokalne zajednice.