Demobilisani borci protestvovali i u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Nakon okupljanja na platou KSC- a danas u 12 sati, te kratkotrajnog zadržavanja i međusobnog informisanja, u stroju na čijem je čelu bila državna zastava,demobilisani borci uputili su se prema izlazu iz Bugojna.

Blokirali su magistralni put Bugojno – Kupres, kod bivšeg ulaza u tvornicu namjenske industrije Slavko Rodić. Okupljeni demobilisani borci iz Bugojna ponovili su svoje zahtjeve sa ranijih okupljanja.

-Tražimo jedinstveni registar boraca, jedno boračko udruženje i borački dodatak u visini od 326 KM. To su zahtjevi iz naše Rezolucije, od kojih nećemo odustati – riječi su Nazila Velića iz JOB-a Bugojno.

Blokada puta počela je u 12,45 sati i nisu zabilježeni incidenti , a kako je vrijeme odmicalo raspoloženje boraca bilo je čini se sve bolje i bolje .

-Sve ono što smo zaslužili treba da dobijemo, ništa drugo i ništa novo. Želja nam je da se boračka problematike uredi jednom za navijek. Dosta nam je više ovih peripetija oko nas. Naša najveća zamjerka je što su se naši oficiri odmakli od nas. Njihovi bankovni računi su im preći od nas i države. Takođe, ministar Salko Bukvarević nije se udostojio još uvijek da razgovara sa nama. Zbog toga mi ga ne smatramo našim predstavnikom- riječi su jednog od organizatora mirnih protesta Hajtrudina Opardije.

Naglasio je kako se nada da će i ovo i svako naredno okupljanje demobilisanih boraca u konačnici dati željeni rezultat za ovu populaciju BH društva. Saobraćaj je odblokiran u 14, 15 sati, nakon čega su se onako kako su došli, u stroju, demobilisani borci mirno razišli.