DF Donji Vakuf održao centralni predizborni skup

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Općinska organizacija Demokratske fronte Donji Vakuf sinoć je na platou ispred hotela Vrbas održala centralni predizborni skup pred prestojeće lokalne izbore u našoj zemnlji 02. oktobra.

Nakon intoniranja himne i prestavljanja kandidata za OV Donjeg Vakufa prisutnima se obratio nosilac liste i predsjednik Općinske organizacije DF-a Amir Orlović istakavši da je DF u Donjem Vakufu osnovan u decembru 2013.godine, te da su pred njima prvi lokalni izbori na kojem učestvuju, i da žele da mijenjaju situaciju u ovoj općini nabolje.

Senad Balihodžić, kandidat DF-a za načelnika oćine, u svom obraćanju naglasio je da Donji Vakuf spada među 10 najnerazvijenijih općina u Federaciji BiH-ne, a da je stopa nezaposlenosti 66 % na lokalnom nivou.

Burno pozdravljen aplauzom predsjednik DF-a Željko Komšić posljednji se obratio prisutnima.

-Od predstavnika DF-a koji budu izabrani u Općinsko vijeće, bilo da će djelovati kao pozicija ili opozicija, iz centrale stranke tražit ćemo samo dvije stvari. To je prije svega da poštuju zakone i da rade na tome da se što više ljudi zaposli – rekao je Komšić i poručio biračima da je odluka u njihovim rukama, te da na predstojećim izborima biraju u skladu sa sloganom DF-a život kakav žele!