DIJABiH#3 večeras u Donjem Vakufu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sportski savez općine Donji Vakuf, kao suorganizator i partner u realizaciji projekta povezivanja mladih iz BiH i dijaspore, u saradnji sa Košarkaškim klubom „PROMO-Donji Vakuf“ i Savezom Banjalučana u Švedskoj, i ove godine organizira već tradicionalni Streetbasket turnir za pod nazivom „DIJABiH#3“. Pored samog turnira, biti će organizirane i promocije knjiga sugrađana u dijaspori, panel-diskusija za trenere, te turističke posjete atraktivnim lokacijama.

Turnir je sportsko-revijalnog karaktera, a zbog najavljenih vremenskih neprilika, većina utakmica igrat će se večeras na uobičajenoj lokaciji – Trg Ibrahim-bega Malkoča.
Ideja za organizaciju ovakvog turnira potekla je od grupe sportskih entuzijasta iz BiH i Švedske, a značaj projekta prepoznat je i od strane Ministarstva kulture i sporta FBiH, koje je i pokrovitelj turnira, dok su partneri u organizaciji općina Donji Vakuf i uspješne kompanije “PROMO” i “KOMAR” Donji Vakuf, te “Rudnik uglja Gračanica” Gornji Vakuf-Uskoplje.
Na 3. Međunarodnom turniru DIJABiH#3 turniru učestvuje sedam ekipa, iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Švedske, a BH basket predstavljaće ekipe iz Banja Luke i Donjeg Vakufa.