Dijalog u zajednici u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U okviru projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednica u Bosni i Hercegovini” u Kristalnoj sali općine Bugojno su prezentirana četiri projekta.

 

„Snijeg i kiša ne mogu nam ništa“- projekat natkrivenih autobuskih stajališta, “Basket igralište i uređenje svlačionice u Gračanici”, „Climbing is my life“ – Penjanje je moj život  i “Šetalište uz obalu rijeke Vrbas” ,projekti su koji su prošli predselekciju,čulo se tokom “Dijaloga mladih”.

Neki od ovih projekata bit će finansirani nakon konačnog bodovanja. Radi se o projektu koji se implementira u petnaest bh općina, radi jačanja kapaciteta mladih s područja lokalnih zajednica, koji do sada nisu imali priliku da ostvare svoje ideje.

Koordinator lokalnog tima IOM-a u Bugojnu Admir Ždralović je istakao, da postoji  grant od 3.900 američkih dolara za implementaciju projekata, koji budu odabrani,a određen iznos izdvojit će i lokalna zajednica.

Projekat “Podrška mladima u lokalnim zajednica u Bosni i Hercegovini finansiraju USAID, Vlada Velike Britanije i ambasada Republike Italije za Bosnu i Hercegovinu. U našoj zemlji projekat realizira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) .