“Djeca znaju pjevati” u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Od 12. januara do 16. februara Gornji Vakuf-Uskoplje je u znaku festivala „Djeca znaju pjevati“ koji organizuje Centar za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf – Uskoplje u saradnji s Općinom Gornji Vakuf-Uskoplje. Tokom 6 festivalskih večeri publici će se predstaviti tridesetak mališana iz osnovnih škola s područja ove općine.

Kako je istakla Nermina Gudić, direktorica Centra ovo je drugi put da se ovaj festival organizuje u Gornjem Vakufu-Uskoplju, a za razliku od prošle, ove godine će biti realizovano 6 festivalskih noći, dvije kvalifikacijske i četiri takmičarske.

Festival je počeo 12. januara, a za tri prvoplasirana u kategorijama zabavna i narodna muzika bit će obezbjedjene i nagrade.
Podršku u realizaciji Festivala pružaju i muzičari iz ovog grada koji čine i žiri, kao i nastavnici muzičke kulture iz osnovnih škola Gornji Vakuf, Voljevac, Pajić Polje i Uskoplje.

Prva festivalska večer koja je održana 12. januara pobudila je pažnju velikog broja posjetilaca, oko 350, a slično je i večeras. Inače svakog petka u večernjim satima do 16. februara osnovci će se truditi da pokažu da „Djeca znaju pjevati“ u Gornjem Vakufu-Uskoplju.