Dječije pozorište “Eko Art” izvelo predstavu “Krugovi”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U okviru manifestacije “Bugojansko proljeće” sinoć je u Maloj sali KSC-a premijerno odigrana predstava “Krugovi” u režiji i adaptaciji Sanje Krnjajić. Radi se o procesnoj drami koju su pred bugojanskom publikom izveli mladi glumci Dječijeg pozorišta “Eko Art” Bugojno.

Dječije pozorište “Eko Art” Bugojno djeluje od 2004. godine nudeći mogućnost mališanima, ali i mladima da umijeće i znanje o glumi uz pomoć dramskih tehnika, pretoče na daskama koje život znače. Htjeli mi to priznati ili ne, konstantno se vrtimo u krug razmišljajući o vrijednostima koje nas okružuju, vječito u potrazi za odgovorima.

Eko-artovci su uspjeli da oduševe sve prisutne prenijevši pozitivne poruke te na taj način potvrde svoju ljubav prema pozorišnoj umjetnosti. Glumačke sposobnosti u predstavi pokazalo je pet talentovanih glumaca, a neki od njih ovim putem su istakli.

Ovom prilikom voditeljica DP “Eko Art” Bugojno Sanja Krnjajić koja je ujedno i režiserka predstave, kazala je kako se neke stvari mladim ljudima ciklično ponavljaju te ih je upravo to podstaklo da naprave predstavu koja će podstaći mlade ljude da spoznaju ljubav ,prijateljstvo, istinu i sve ostale vrijednosti koje ih okružuju.

Uspješno izvedena predstava “Krugovi” dokaz je da ovi mladi ljudi, zaljubljenici u pozorišnu umjetnost ,nastoje očuvati teatarsku tradiciju kako se ne bi ugasila i kako bi opstala i za buduće generacije. U okviru manifestacije “Bugojansko proljeće” večeras će u prostorijama JU Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Bugojno, biti predstavljen kolažni pogram pod nazivom “Proljetna svečanost.”

Sutra će u Umjetničkoj galeriji KSC-a sa početkom u 18:30h biti upriličena samostalna izložba pod nazivom “Viziri” autorice Adine Kero.

12131415161718