Doček Nove godine u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Novogodišnji praznici su pred nama, a novogodišnja groznica i gužve primjetne su u svim gradovima, pa tako i u Bugojnu. Kada je u pitanju doček Nove godine, većina naših sugrađana će 2017-tu dočekati u svojim domovina ili na otvorenom, na gradskom trgu, uz bogat muzičko-zabavni program.

 U Bugojnu će i ove godine biti organiziran doček Nove godine na otvorenom, koji postaje sve popularniji kod građana ali i brojnih gostiju koji dođu iz drugih bh gradova, posebno susjednih općina. Organizator javnog dočeka 2017. na Centralnom gradskom trgu je Kulturno-sportski centar, a pokrovitelj Općina Bugojno. Proslava bi trebala početi sutra od 13 sati do 15 sati novogodišnjim druženjem djece sa Djeda Mrazom, dok će program za odrasle početi u 22 sata a završiti vatrometom u jedan sat iza ponoći. Građane će u najluđoj noći  zabavljati DJ Fred, Šejla Hujdur i bend Rock trajanja. Inače, ovo je četvrta godina zaredom da se u Bugojnu organizira doček Nove godine na otvorenom.

Osim u svojim domovima ili na trgu, znatan dio naših sugđana , novu godinu će dočekati u restoranima, motelima i drugim ugostiteljskim objektima, gdje se tradicionalno organizuju novogodišnje zabave, ne samo za doček Nove godine već i prvog januara. Za sve one koji će Novu godinu dočekati u kućnoj atmosferi, RTV Bugojno se pobrinula i ove godine da novogodišnje praznike provedu uz zanimljiv tv i radio program. Naši gledaoci i slušaoci će, osim dobre muzike, imati priliku uživati u raznovsrnim sadržajima ,izmedju ostalog ,pogledati novogodišnje ankete, učestvovati u nagradnim igrama,a za najmladje smo pripremili i novogodišnji dječiji program.