Donji Vakuf: Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Uz predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti općine, svečanoj sjednici Općinskog vijeća Donji Vakuf prisutvovali su premijer SBK-a Tahir Lendo, te drugi brojni gosti iz političkog, vjerskog i javnog života grada i kantona.

Svečanost je počela intoniranjem himne BIH, a nakon obračanja predsjedvajućeg Općinskog vijeća Tihomira Zrile, odata je počast borcima koji su dali živote za slobodu grada i naše zemlje.

Prigodan referat u povodu Dana općine Donjeg Vakufa podnio je načelnik Huso Sušić.

– Ovaj datum uvijek nas podsjeti na 14. septembar 1995. godine, na naš povratak kada se prije 20 godina nepregledna kolona građana iz pravca Bugojna vračala u svoj grada. To je datuma kada je Donji Vakuf prestao biti Srbobran, jednonacionalni grad i ponovo postao grad svih njegovih građana. Danas neću govoriti o prošlosti, nego o sadašnjosti i budućnosti našeg grada – rekao je načelnik Sušić, te istakao kako danas privreda i poljoprivreda uzimaju maha u ovoj općini.

Osvrnuo se na sadašnje i buduće projekte koji će pridonijeti afiramciji i uspjesima u sportu, kao i na infrastrukturne projekte od kojih je posebno istakao značaj izgradnje zaobilaznice.

Načlenik Huso Sušić svoje obračanje završio je čestitajući građanima 14. septembar, Dan općine.

Općinske zahvalnice uručene su: komandiru PS Donji Vakuf Nedžadu Karahodžiću, za uspjeh u radu i aktivnosti u oblasti sigurnosti, Admiru Šutkoviću za uspjeh u oblasti sporta i humanitarni rad, za uspjeh u oblasti poljoprivrede Zemljoradničkoj zadruzi “AT” i Horu “Preporod”, za uspješan rad.

Prigodan recital izvele su članice KUD “Nakib Abdagić-Kiban”, a Hor “Preporod” premijerno je otpjevao pjesmu posvećenu svom gradu.

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća delegacije su položile cvijeće na šehidskom spomen obilježju u gradu, na partizanskom groblju i šehidskom mezarju u Kotezima.