„Donna“ provela registraciju za jubilarnu 10. trku/šetnju za ozdravljenje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Povodom skorog održavanja desete jubilarne humanitarne akcije “Race for the cure” (Trka/šetnja za ozdravljenje), Udruženja žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke “Donna” iz našeg grada u subotu je provelo registraciju građana za ovaj događaj koji će se održati 7. oktobra 2017.godine na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Akcija za ovaj događa, kojem svake godine prisustvuje više od osam hiljada osoba iz svih krajeva naše zemlje, provedena je istovremeno u 26 bh gradova. U našem gradu akciji se odazvalo više od 150 građana, a registracijom u iznosu od 10 KM svi će imati priliku da uzmu učešće na završnici u Sarajevu.

Akciju u Bugojnu svojim prisustvom podržala je i Melika Mahmutbegović, potpredsjednica Federacije BiH, te naglasila kako je veoma bitno rano otkivanje ove bolesti, odnosno edukacija žena za obavezne mamografske preglede u određenoj životnoj dobi.

“Trka/šetnja za ozdravljenje ” je već tradicionalni projekat u BiH, koji se održava u još 150 gradova širom svijeta, i u kojem učestvuju milioni ljudi. Prvu put trka je održana u Dallasu u SAD-u 1983.godine. Prošlogodišnja trka u našoj zemlji proglašena je za najuspješniju na internacionalnom nivou.Osnovni cilj ovog projekta je rano otkrivanje karcinoma dojke i prevencija bolesti.

Trka će se ove godine u BiH održati 7. oktobra na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, s početkom u 12 sati.

101112131415169