“Drame odrastanja” sutra u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sutra će u Kristalnoj sali Općine Bugojno biti promovisana knjige „DRAME ODRASTANJA“ Vernese Manov. Promocija počinje u 19:00 sati.

Knjiga je nastala kao zbirka dramskih tekstova koji su pisani za scenska izvođenja s učenika i učenica u toku dvadesetogodišnjeg rada u školi i desetogodišnjeg djelovanja na Dječjoj sceni Teatra FEDRA Bugojno.
Izdavač knjige je Teatar FEDRA Bugojno, a knjiga je štampana u štampariji GRAFIKA Bugojno.
Naslovnicu za knjigu, ustvari, crtež poklonjen nastavnici Vernesi tada, na prijedlog njihove učiteljice Šefike Horozović, uradili su još 2010. godine učenici II 1 Treće osnovne škole Bugojno. Interesantno je da su učenici iz tog razreda kroz godinu – dvije poslije, postali i sve do danas su dugogodišnji članovi Dječje scene Teatra FEDRA Bugojno i učestvuju u programu promocije.
Promotori su: Ajla Sušić, profesorica književnosti, Senada Milanović, profesorica književnosti, Azra Horozović i Sara Rustempašić, glumice – voditeljice, Dina Mekić, Ilhana Draginović i Adnan Ljubunčić, autori,tinejdžeri ,Eneida Alibegović, moderatorica i recenzentica.O stvaralaštvu će govoriti i autorica Vernesa Manov.
U programu promocije učestvovati će djeca i mladi sa Fedrinih dasaka koje život znače, te učenici Prve osnovne škole Donji Vakuf, a bit će prikazana i predstava „Sapunica peče oči“ .