Dramske minijature Gimnazije na “Bugojanskom proljeću”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U okviru „ Bugojanskog proljeća“ sinoć se publici predstavila Gimnazija Bugojno s dramskim minijaturama učenika trećih razreda.

Dramske minijature nastale su u okviru Festivala dramskih minijatura u Gimnaziji, a projekat je pokrenut prošle godine.
– Svih 20 odjeljenja sami pripreme dramsku minijaturu, odnosno napišu tekst, urade režiju, glume, odnosno u potpunosti pripreme sve što je potrebno. Tokom Festivala odabrane su i nagradjene najbolje minijature, a za Bugojansko proljeće odabrani su da se predstave učenici trećih razreda. Oni su prezentirali pet različitih tema, koje nisu vezane jedne za drugu, ali u suštini govore o životu, društvu, razmišljanju mladih i to na jako interesantan način – istakla je profesorica Senada Milanović.
Demir Džaferović i Amna Gazić, koji su radili na nekim od minijatura, istakli su zadovoljstvo što učenici imaju priliku pokazati svoju kreativnost.
A publika je uživala u zaista zanimljivim pričama, glumi i scenskim rješenja mladih i kreativnih učenika Gimnazije.
-Već iduće godine Festival dramskih minijatura trebao bi biti realizovan u svim srednjim školama u našem gradu, a nastojat će se relizovati i na području SBK-a tako da bi svi mladi dobili mogućnost da se kreativno izraze, ali i dobro zabave, upoznaju jedni druge i složno rade – istakla je prof. Milanović.