Druga samostalna izložba Selmira Mulasmajića

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Umjetničkoj galeriji KSC-a otvorena je druga samostalna izložba mladog bugojanskog likovnog stvaraoca Selmira Mulasmajića.

Za razliku od prve izložbe, kojom su dominirali portreti, ovog puta Mulasmajić se predstavio uglavnom pejzažima, rađenim na dosta realističan način.

O izložbi i radovima Mulasmajića u proteklom periodu govorila je Adina Kero, predsjednica ULUSD-a, istakavši da izložba ima prodajni karakter. Kako je autor studen predsjednica Kero pozvala je prisutne i građana da kupovinom radova pomognu ovog mladog umjetnika, te istakla da je Mulasmajić, uz slikarstvo, podjednako dobar sportista, odnosno košarkaš koji je nastupao za brojne bh košarkaške klubove.

Tokom promocije, kroz interakciju predsjednice Kero i Mulasmajića, posjetioci su saznali kako je Selmirov uzor rahmetli Mulo Agić, da se trenutno uglavnom bavi novom slikarskom tehnikom – sprej artom, te da naredne godine kani upruiličiti treću samostalnu izložbu na kojoj će se predstaviti radovima u grafitnoj olovci i sa znatno većim formatima.

Uz Udruženje likovnih umjetnika Skopaljske doline izložbu su pomogli brojni sponzori, a generalni sponzor je Općina Bugojno.