Druženje antifašistički opredijeljenih književnika iz 10 gradova BiH

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sutra će u Kristalnoj sali Općine Bugojno s početkom u 18:00 sati biti održano Druženje antifašistički opredijeljenih književnika iz 10 gradova BiH. Organizatori ovog susreta su UABNOR Bugojno, SUBNOR SBK-a, Društvo „Tito“ Bugojno i načelnik Općine Bugojno.

Na početku planirane književne večeri, prisutne će u ime domaćina pozdraviti Viktor Dundović, predsjednik društva „Tito“, a zatim i Amir Kišija, predsjednik UABNOR-a Bugojno, te načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić.

Na ovoj manifestaciji, prema protokolu, prisutne će pozdraviti i potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović. Planirano je i prikazivanje kratkog filma Jasmina Durakovića inspirisnog romanom „Slana zemlja“, ali i obraćanje Jasmina Imamovića autora antifašističkog romana „Slana zemlja“.

Predvidjeno je i učešće velikog broj književnika i članova antifašističkih organizacija iz zemlje i regije. Nakon obraćanja bit će otvorena i diskusija na temu „Potreba književnika i svih javnih ličnosti da svugdje i u svakoj prilici propagiraju i jačaju antifašističku ideju“.