E-transformer u petak u Bugojnu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

 „Udruženje Eko-element“ obavještava građane i učenike osnovnih i srednjih škola da će u petak, 08.12.2017. godine, u Bugojno doći edukativno multimedijalno vozilo, super kamion E-transformer.

E-transformer će biti prezentiran u sklopu projekta „Bugojno odvaja e-otpad, a Vi ?“, koji provodi ZEOS eko-sistem u saradnji sa Udruženjem „Eko-element“ i Općinom Bugojno.  E-transformer će biti na platou KSC od 10:30 do 14.00 sati.

Svrha posjete je edukacija učesnika kroz video prezentaciju i razgledanje recikliranih elemenata iz svih kategorija e-otpada unutar vozila.Takođe, cilj je ukazati i na obavezu odvojenog i pravilnog odlaganja električnog i elektronskog otpada u specijalni kontejner koji će biti instaliran na području grada Bugojno, ako lokalna zajednica pokaže interes.

U sklopu projekta je provedena anketa o upravljanju električnim i elektronskim otpadom na području Općine Bugojno. Sva pravna lica svoj e-otpad mogu donirati jednoj od obrazovnih ustanova, učesnicima projekta u takmičenju za najveću sakupljenu količinu, zašto će biti nagrađeni . U električni i elektronski otpad spadaju aparati, uređaji i igračke koji su radili uz pomoć električne energije ili baterija, a to su frižideri, mikseri, mikrovalne, pegle, fenovi, igračke na baterije, bušilice, lemilice, IT oprema itd.

Posjeta je besplatna.