Eko element Bugojno organizovao radionicu “Prevencija konflikta”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Danas je u Resursnom centru Bugojno,  u organizaciji UG “Eko element” održana radionica na temu “Prevencija konflikta”.Bila je ovo prva od tri planirane radionice za srednjoškolsku omladinu, u sklopu projekta “Povratak u budućnost”.

Eko element , ovaj projekat realizira u saradnji sa Američkom ambasadom u BIH i u partnerstvu sa Općinom Bugojno , a  predstavlja nastavak projekta “Snaga različitosti” implementiran u toku 2014.-2015.godine.Cilj i ovog projekta je izgradnja sposobnosti mladih ljudi u lokalnim zajednicama, kako bi se prevladale podjele te time stvorio prostor za dijalog u zajednici i saradnja mladih. Aktivnosti kao što su radionice, debate, sportski događaji i etno-dani,a koji se realiziraju kroz projketa,  trebaju pomoći mladima projekten regije da prevladaju etničke, vjerske i druge podjele te da razvijaju svijest o interkulturalnom i međuetničkom razumijevanju.

Kako navodi koordinator projekta Jagoš Jovanović, planirane su ukupno tri radionice na teme:  Prevencija konflikta, Prevencija diskriminacije i Evropske integracije. Da  današnjoj radionioci su obrađeni različiti slučajevi konflikta među učenicima i načini kako ih prevazići. Moderatorice su bile Melisa Čatić i Sabina Bačvan.