Etna Sport 1 pobjednik turnira u Kuli

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ekipa Etna Sport 1 pobjednik je Prvog malonogometnog turnira u Kuli.

Na turniru koji je igran proteklih 10 dana, pod pokroviteljstvom općine Bugojno, nastupilo je 25 ekipa s područja Gornjhovrbaske regije. Završnici turnira pratili su brojni poklonici malog nogometa, a u finalnom duelu Etna Sport 1 sa 5 : 1 savladala je sastav Harama. Samo u prvih 20 minuta Harem je držao rezultatski priključak, a pobjednika je odlučila duža i kvalitetnija klupa kod ekipe Etna Sport 1. Roberto Jurlina postigao je dva,a po jedan pogodak za pobjedničku ekipu postigli su: Adnan Nebić, Ibro Halilović i Vahid Halilović. Jedini pogodak za Harem postigao je Mehmed Dedić.

U susretu za treće mjesto Opara Novi Travnik sa 5 : 2 savladala je ekipu Trokadero Oborci. Peterostruki strijelac za Oparu bio je Salko Turić, dok su golove za Trokadero dali: Hakija Mešan, Fikret Begović i autogol Ibrahim Duvnjak.

Po okončanju turnira za najbolje pojedince i ekipe uručeni su pehari i prigodne nagrade.

Za najperspektivnijeg mladog igrača proglašen je Admer Šabić. Nagradu za najljepši gol dobio je Edin Velić. Najbolji strijelac turnira, sa 15 postignutih golova , bio je Ahmed Bilkan, iz ekipe Etna Sport 3. Najbolji golma bio je Armin Bešić , iz ekipe Harem, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Adnan Nebić iz pobjedničkog sastava Etna Sport 1.

Nagrada za fer-plej pripala je ekipi Etna Sport 3 koja je odigrala turnir bez žutog kartona.Uz pehare i diplome za prve četi ekipe uručene su i novčane nagrade. Sastavu Trokadero Oborci za četvrto mjesto pripala je novčana nagrada od 500 KM. Za osvojeno treće mjesto sastav Opara Novi Travnik dobio je 1000 KM . Drugoplasirana ekipa Harem dobila je novčanu nagradu od 1500 KM, dok je pobjednik turnira, ekipa Etna Sport 1, dobila 2000KM.

Po uručenju nagrada turnir je, u ime generalnog pokrovitelja općine Bugojno, zatvorio načelnik Hasan Ajkunić .