Festival TIFBU: Predstava “Terapija” ponovo osvojila bugojansku publiku

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sinoć je na TIFBU festivalu bugojanska publika uživala u odličnoj predstavi “Terapija” DIS -Pozorišta maldih iz Banja Luke.“Terapija” je rađena po motivima teksta “Nemreš pobjeć’ od nedjelje” Tene Štivčević, a u režiji Duška Stanivuka i Belinde Božiković.

Glumci Smiljana Marinković i Bojan Kolopić još jednom su oduševili brojnu publiku, koja je predstavu “Terapija” na prošlogodišnjem TIFBU festivalu ocijenila najboljom.

Mladi glumci “Dis” -Pozorišta mladih iz Banja Luke napravili su pravu komediju na sceni. Predstava govori o svakodnevnim problemima sa kojima se susreću mladi parovi, od ljubomore, zajedničkog života, plačanja računa, planiranja porodice i drugim problemima svakog para. Sudeći po reakcijama i burnom aplauzu, predstava “Terapija” ponovo je pobrala simpatije i opravdala ocjenu bugojanske publike, koja je ovu predstavu proglasila najboljom na prošlogodišnjem TIFBU festivalu.

Organizatori Festivala uručili su simboličnu nagradu i još jednom čestitali Banjalučanima na sjajnoj predstavi “Terapija”, koja je po drugi put osvojila simpatije bugojanske publike. Podsjetimo, ovogodišnji Festival “TIFBU” počeo je u srijedu, 11. novembra i trajat će do 11. decembra. Poklonici pozorišne umjetnosti imat će priliku pogledati zanimljiv repertoar od 14 predstava pozorišta iz Bosne i Hercegovine, ali i susjednih država. Festival je otvorila Omladinska scena Teatra “Fedra” predstavom“To ti je lajf”. Predstava je radjena po tekstu Tine Kos, a režiju i adaptaciju, za ovaj nagradjivani pozorišni komad, potpisuje Senada Milanović.

Naredna je na repertoaru “TIFBU”-a, 18. novembra, predstava “Igra istine” Vahida Durakovića, a u izvedbi Tetara “Fedra”.