Fondacija “Hastor” dodijelila 73 stipendije učenicima osnovnih i srednjih škola

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Kristalnoj sali Općine Bugojno, jučer je upriličeno potpisivanje ugovora dobitnika stipendije Fondacije “Hastor”. Ugovore je potpisalo 73 roditelja bugojanskih osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili pravo na Hastorove stipendije te direktori škola koje pohađaju stipendisti.

Fondacija “Hastor” djeluje jedanaest godina i do sada je stipendirala na hiljade učenika osnovnih i srednjih škola kao i studenata. Kroz svoj rad nastoji da pruži šansu mladima kako bi uspješnim školovanjem kao i volonterskim radom učestvovali u razvijanju lokalnih zajednica. 73 roditelja osnovnih i srednjih škola zajedno sa direktorima škola potpisalo je ugovore te su na taj način budućim stipendistima obezbijedili sredstva koja će im itekako pomoći u obrazovanju.

Fondacija Hastor svojim stipendistima obezbjeđuje 12 stipendija godišnje, a učenici i studenti koji ostvare bolji uspjeh u odnosu na prošlu godinu, imaju pravo i na 13-u stipendiju. Iznos stipendije za učenika osnovnih škola je 100 KM, za srednjoškolce 150, a studente 250 KM istakao je Ramo Hastor, predstavnik Fondacije “Hastor.”

Čestitke stipendistima i njihovim roditeljima uputio je načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić koji je ukazao na važnost ulaganja u obrazovanje.

Fondacija “Hastor” nastavit će da podržava djecu i mlade u nastojanju da postanu samosvjesni lideri u svojim zajednicama te na taj način doprinesu pozitivnim promjenama u društvu u kojem živimo.