Foto -putopis: Šri Lanka – Zemlja osmijeha oduševio publiku

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sinoć je u Maloj sali KSC-a Bugojno, kao posljednji sadržaj TIFBU-a, prikazan foto-putopis Sanje Krnjajić, Šri Lanka – Zemlja osmijeha.

U proteklim godinama, u više navrata, Sanja Krnjajić je svoja iskustva i doživljaje s brojnih putovanja  dijela s publikom. Njena ljubav prema putovanjima, ali i vještina zapažanja i bilježenja detalja, kao i talentiranost da doživljeno pretoči u zanimljivu priču omogućava da i posjetioci osjete bar djelić atmosfere putovanja, ovaj put Šri Lanke.

– Pitali su me da odaberem neka od najljepših putovanja. To je vrlo teško, ali Šri Lanka će vjerovatno zauzeti jedno od prvih mjesta.Tome je više razloga. Jedan je što je zemlja  „pitoma“, a osim toga je neobična, pa je meni bilo jako uzbudljivo. Istovremeno, ljudi su tako prijazni i topli, tako da mi je Šri Lanka zaista prirasla srcu – istakla je Sanja Krnjajić.

A to se moglo i vidjeti i u ovom foto -putopisu, koji je upotpunjen i zvucima Šri Lanke.

-Najveći izazov bio je popeti se na Adamov vrh, do kojeg vodi više od 5000 stepenica. Ja sam se popela do jednog dijela, nisam uspjela do vrha, ali ono što sam tu doživjela je prekrasno. Penjali smo se na dan hodočašća, kada stanovnici iz svih dijelova Šri Lanke, na dan punog mjeseca, posjećuju ovo mjesto. Iako nisam uspjela doći do samog vrha, uživala sam u tom putu, a tome su doprinijeli i njihovi osmijesi i podrška. Bio je to prekrasan doživljaj – naglasila je autorica Krnjajić.

A zabilježila je autorica brojna lijepa putovanja. Sa sjajem u očima Sanja Krnjajić uvijek priča o svojim doživljajima, i već s osmijehom Sanja sanja nove destinacije.

-Čeka me i već godinama mi se smiješi jug Afrike, Namibija, Južnoafrička Republika, Zambija i Bocvana. Nadam se da ću u 2017. godini vidjeti te četiri zemlje – naglasila Sanja Krnjajić.

Ovu želju popratila je širokim osmijehom, poput onih kojih smo vidjeli na fotografijama iz Šri Lanke.