Gibonni u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sinoć je regionalna zvijezda Zlatan Stipišić Gibonni održao koncert u Bugojnu u  velikoj dvorani KSC-a.

“Ljudu moji hvala vam ljepo što ste došli i hvala vam šta ste nas zvali, velika mi je čast ovdje večeras biti sa vama, hvala vam šta ste nas izvukli iz kuće, puno nam je lipše ovde nego doma, hvala vam puno od srca“, bile su pozdravne riječi Zlatana Stipišića Gibonnija nakon što je otpjevao na početku svoja dva najveća hita “Činim pravu stvar” i “U ljubav vjere nemam”. Tokom cijelog koncerta nizao je svoje hitove, a u jednom momentu je otpjevao i “Cesaricu” svog kolege Olivera Dragojevića te zastao u pola pjesme i snimao mobitelom publiku kako pjeva refren da  bi kolegu obradovao video snimkom.

Koncertu je prisustvovalo oko 2000 posjetilaca, a među gostima bili su predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić i brojni gosti iz političkog i kulturnog života

Za ovaj koncert je najzaslužniji HKD Napredak Bugojno na čelu sa Dubravkom Vukadin koji je i glavni organizator koncerta, uz podršku Općine Bugojno. Koncert je inače organizovan u sklopu manifestacije obilježavanja Dana naše općine.