Gimnazija Bugojno obilježila Dan škole

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Gimnazija Bugojno je danas obilježila Dan škole i ujedno 70. godišnjicu otkada je ova obrazovna ustanova zvanično otvorena.Tim povodom, upriličene su brojne aktivnosti dok je Svečana akademija uz prigodan program održana u 12 sati u pristorijama škole.

 Dan škole Gimnazije Bugojno počeo je jutros, Likovnom izložbom radova učenice ove škole Edine Redžić, a potom je upriličena podjela zahvalnica učenicima koji su tokom ove školske godine ostvarili zapažene rezultate na školskim takmičenjima kao i pohvale učenicima, članovima školskih sekcija. U 12 sati u sali škole, organizovana je Svečana akademija uz prisustvo brojnih gostiju, predstavnika općinske vlasti, direktora i prosvjetnih radnika Gimnazije i ostalih bugojanskih škola te brojni učenici. Na početku programa ,povodom Dana škole i 70. godina postojanja Gimnazije,upućene su čestitke potpredsjednice FBIH Melike Mahmutbegović i načelnika općine Hasana Ajkunića koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati ovom događaju. Prisutnima se u uvodu obratio direktor škole Mesud Šečić, koji je izmedju ostalog posebno pozdravio prisutne goste, inače učenike prve generacije Bugojanske gimnazije, daleke 1946. godine, dr. Reufa Hadžibegovića i Sadiju Terzić- Radić.

Tokom Svečane akademije prikazana je i video projekcija značajnijih aktivnosti tokom ove školske godine dok su se svojim nastupima, predstavili  učenici, članovi sekcija škole. Dan škole Gimnazije Bugojno završen je tradicionalnim izletom.

dan skole 1dan skole 2dan skole 3dan skole 4dan skole 6dan skole 7dan skole 8dan skole