Gimnazija Bugojno obilježila Dan škole

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Gimnazija Bugojno je danas obilježila Dan škole i ujedno 70. godišnjicu otkada je ova obrazovna ustanova zvanično otvorena.Tim povodom, upriličene su brojne aktivnosti dok je Svečana akademija uz prigodan program održana u 12 sati u pristorijama škole.

 Dan škole Gimnazije Bugojno počeo je jutros, Likovnom izložbom radova učenice ove škole Edine Redžić, a potom je upriličena podjela zahvalnica učenicima koji su tokom ove školske godine ostvarili zapažene rezultate na školskim takmičenjima kao i pohvale učenicima, članovima školskih sekcija. U 12 sati u sali škole, organizovana je Svečana akademija uz prisustvo brojnih gostiju, predstavnika općinske vlasti, direktora i prosvjetnih radnika Gimnazije i ostalih bugojanskih škola te brojni učenici. Na početku programa ,povodom Dana škole i 70. godina postojanja Gimnazije,upućene su čestitke potpredsjednice FBIH Melike Mahmutbegović i načelnika općine Hasana Ajkunića koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati ovom događaju. Prisutnima se u uvodu obratio direktor škole Mesud Šečić, koji je izmedju ostalog posebno pozdravio prisutne goste, inače učenike prve generacije Bugojanske gimnazije, daleke 1946. godine, dr. Reufa Hadžibegovića i Sadiju Terzić- Radić.

Tokom Svečane akademije prikazana je i video projekcija značajnijih aktivnosti tokom ove školske godine dok su se svojim nastupima, predstavili  učenici, članovi sekcija škole. Dan škole Gimnazije Bugojno završen je tradicionalnim izletom.