Građane Bugojna probudile koračnice Limene glazbe

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Stanovnike Bugojna jutros su probudili članovi Limene glazbe koji su upriličili tradicionalni obilazak grada na Međunarodni praznik rada, svirajući koračnice i druge kompozicije.

 

Nakon okupljanja kod Kulturno-sportskog centra, krenuli su do Vrbas naselja, Donjića, Gromila, Voznika, Čipuljića, Hadžialić ograde, Jaklića i drugih dijelova općine gdje su bili dočekani od strane pojedinih građana, koji su ih iščekivali gledajući kroz prozor, na balkonima i kod kapija svojih dvorišta.

-Drago nam je da smo i ove godine dali doprinos obilježavanju Prvog maja. Tradiciju održavanja prvomajske budilice održavamo već dugo, i ja vjerujem da će se ona nastaviti i u budućnosti – kazao je kapelnik Limene glazbe u Bugojnu Senahid Fuka.

Prohladno vrijeme, dodaje, nije omelo dvadesetak članova Limene glazbe uzrasta od 9 do 65 godina da odsviraju uobičajeni prvomajski repertoar.

-Uz dugogodišnje svirače, tu je i nekoliko naših mladih članova koji su s nestrpljenjem čekali da svane prvomajsko jutro, sjednu u kamion, uzmu instrument na kojem su naporno i s ljubavlju vježbali i da počnu svirati.Ovo je veliko iskustvo za njih, i doživljaj koji će pamtiti – naglasio je.

Dodaje da Limena glazba posljednjih godina djeluje u okviru Vatrogasnog društva i da se prostorije u kojima njeni članovi održavaju redovne probe nalaze u KSC-u, te da imaju podršku Općine Bugojno koja je i najčešći pokrovitelj njihovih nastupa.

-Interesantno je da ni u najtežim godinama našeg rada u ratu nismo prekidali tradiciju prvomajske budilice – rekao je ovaj Bugojanac koji je, inače, bio prvi svirač džez trube u Limenoj glazbi.

Upravo je truba instrument s kojim „druguje“ skoro tri decenije, ali priznaje da mu ne pada teško ni sviranje drugih muzičkih instrumenata, onda kada se ukaže potreba za to.

Nada se da danas neće biti kiše i da će se povoljne vremenske prilike nastaviti i tokom sutrašnjeg dana, kada će za članove Limene glazbe biti organizovan zajednički izlet na jednom od obližnjih bugojanskih izletišta.

-I to je tradicija kojom, na neki način, želimo nagraditi sve naše članove za dobro urađen posao, ne samo za Prvi maj, već i na manifestacijama u čijem programu učestvujemo tokom godine – kazao je Senahid Fuka, koji je na čelu bugojanske Limene glazbe već 27 godina.