Gradski folklorni ansambl Bugojno gostovao u Zenici i Dugom Ratu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Gradski folklorni ansambl Bugojno i ovog ljeta, pored nastupa u našem gradu bilježi uspješna gostovanja u zemlji i inostranstvu.
 

 
Članovi GFA Bugojno nastupili su na Medjunarodnom festivalu u Zenici na kojem su učestvovali i KUD „Lola“ Sarajevo, UKUD „Zvonko Cerić“ Tuzla,  ansambl iz Istambula te domaćini, ansambl „Bosnia folk“ Zenica. Kako je istakao rukovodilac GFA Bugojno Enes Šehić, ovo je bio festval na kojem su nastupila izvrsna folklorna društva iz naše zemlje i održala odličan koncert u Narodnom pozorištu u Zenici.
U Dugom Ratu  održan je 2. Međunarodni festival folklora kojeg je prole godine pokrenulo KUD “Dalmacija” Dugi Rat, a učestvovali su predstavnici šest zemalja medju kojima i BiH, odnosno GFA Bugojno. 
Na dugoratskoj pozornici prezentirana je bogata evropska folklorna tradicija a publika je uživala u bogatsvu i raznolikosti  izvornih plesova i narodnih običaja iz zemalja, učesnica festivala . Uz domaćine, koji su svojim nastupom otvorili festival, nastupio je GFA  Bugojno (Bosna i Hercegovina), kao i folklorna društva iz Kruševa (Makedonija), Szakmara (Mađarska), Opave (Češka) i Kaunasa (Litva). 
GFA Bugojno za ovu priliku izveo je je dvije koreografije – „Bošnjačke igre iz Gornjovrbaske regije“ i „Hrvatske igre iz Bugojna i okoline“.