Horoljupci putuju u Tuzlu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U četvrtak u Tuzli počinje horski šampionat „Lege Artis“, na kojem kao prošlogodišnji dobitnici GRAND PRIX učestovuju i Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno.

Horski šampionat„Lege Artis“ ove godine će okupiti više od 700 horskih pjevača iz 5 evropskih zemalja,a počinje svečanim koncertom hora domaćina u četvrtak 1. juna od 19 sati i 30 minuta. Na ovom koncertu će se uz mješoviti hor „Lege Artis“ predstaviti i gosti i prijatelji društva. Ovim koncertom će društvo „Lege Artis“ proslaviti 5 godina uspješnog postojanja i rada, a i zvanično otvoriti 2. Internacionalni horski šampionat.

Kao i prethodne godine drugog dana horskog šampionata predviđen je koncert posvećen djeci tuzlanskih vrtića i osnovnih škola. Ove godine koncert za najmlađe održat će prošlogodišnji pobjednik u A kategoriji dječjih horova, „Horoljupci – vokalnog ansambla Bugojno“. Koncert za tuzlanske mališane je 2. juna u 12 sati.

Osvajanje nagrade GRAND PRIX za Horoljupce je bio od posebnog značaja, a u proteklim mjesecima vršili su kvalitetne pripreme kako bi se na najbolji način predstavili publici u Tuzli. I ove godine pripremali su se i za takmičenje i nadaju se dobrom plasmanu s obzirom da je i ove godine konkurencija izuzetno jaka.

Petak veče rezervisano je za takmičenje i dodjelu nagrada u kategoriji dječijih horova, u subotu od 19,30 na programu je finale u kategoriji mješovitih horova, te u nedjelju takmičenje u okviru kategorija ženski i muški horovi, te vokalni ansambli, nakon čega će biti spuštena zavjesa na ovogodišnji horski šamionat „Lege Artis“ Tuzla.