Horoljupci sutra putuju na Festival horova u Ohrid

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Bugojanski dječji hor „Horoljupci “ sutra putuje na Medjunarodni festival horova u Ohridu, u Makedoniji, na kojem učestvuje 24 hora iz nekoliko evropskih, i zemalja okruženja.

Horoljupci nastupaju 25.augusta, a odlaze s nadom da će osvojiti neku od nagrada ovog prestižnog festivala. Njihov talenat i rad otvorio im je vrata i ovog festivala, a želja im je osvojiti neku od nagrada, ističe Samira Merdžanić, rukovodilac ovog dječjeg hora, koji je za kratko vrijeme osvojio srca publike, ali i stručnog žirija na Prvom internacionalnom horskom šampionatu u Tuzli kada su osvojili i nagradu Grand prix, a Samira Merdžanić nagradu za najboljeg dirigenta na ovom horskom šampionatu.

27 horoljubaca od 9 do 14 godina sutra putuje u Ohrid, a u takmičarskom dijelu nastupaju 25.augusta i nadaju se da će, kažu, na najbolji način predstaviti sebe, svoj grad i BiH.

Zahvaljuju svima koji su pomogli da učestvuju na Festivalu horova u Ohridu. Horoljupci će izvesti pjesme i na makedonskom, ali i drugim jezicima, a pjevat će o ljubavi i pjesme koje nose dobre poruke.Vraćaju se 30.augusta. Nadamo se sa nekom od nagrada, jer to su zaslužili vrijedni i talentovani bugojanski Horoljupci.