Horoljupci Vokalnog ansambla: Predstavnici BiH na manifestaciji “Radost Evrope” u Beogradu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno otputovali su u Beograd. Njima je ove godine pripala čast  da budu jedini predstavnici Bosne i Hercegovine na susretu djece „Radost Evrope“ Tradicionalni međunarodni susret djece, “Radost Evrope”, bit će držan 49. put  od 2. do 5. oktobra u Beogradu.

 
Ovogodišnja manifestacija, u organizaciji Dječijeg kulturnog centra i Gradske uprave grada Beograda, pod sloganom “Nek planeta blista”, posvećena je zaštiti životne sredine, što je jedna od prioritetnih tema koja povezuje djecu cijelog svijeta, razvijajući kod njih ekološku svijest i odgovornost prema planeti i njenim resursima.
U programu manifestacije učestvuju djeca iz 18 zemalja uzrasta od  7  do 14 godina koje će ugostiti domaćini – učenici iz 17 beogradskih osnovnih škola. Svečanost otvaranja počet će karnevalom i defileom učesnika od Trga republike do spomenika Pobjednik na Kalemegdanu. Gala koncert koji je planiran za petak 5. oktobara održat će se u Sava centru.
Izložba Međunarodnog likovnog konkursa “Radost Evrope” biće otvorena u srijedu u 18.00 sati u Dječjem kulturnom centru Beograd, a narednog dana na programu su koncerti na kojima će nastupati svi učesnici manifestacije.
Horoljupci Bugojno ovom prilikom nastupat će dva puta.
Na Gala koncertu predstavit će se pjesmom „Ljubav može sve“  dok će na koncertu u Dječjem kulturnom centru izvesti tri pjesme : “Ljubav”, “Ne rugaj se” ( pjesmu uz znakovni jezik) i “Neka dobrota vlada”. 
Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno iskazali su  zahvalnost  svima koji su pomogli realizaciju odlaska u Beograd: Općini Bugojno, Općini Gornji Vakuf – Uskoplje, IMB komercu te drugima.