I ove godine organizovana manifestacija “Defile prvačića”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

I ove godine, organizovana je tradicionalna manifestacija “Defile prvačića 2018.” Ovu aktivnost NVO Sunce provodi u saradnji sa osnovnim školama na području naše općine.

Nevladina organizacija “Sunce” uz podršku Općine Bugojno već 19. godinu, na specifičan način predstavlja prvačiće. Nakon defilea prvačića, u ulici Zlatnih ljiljana upriličen je kratak zabavni program i podjela paketića za sve prvačiće koje je obezbijedila Općina Bugojno.

Ozvaničiti početak školovanja i ukazati djeci na važnost i značaj obrazovanja jedan je od osnovnih ciljeva „Defilea prvačića 2018.“

“Želimo da našim školarcima nova školska godina bude godina učenja i radosti, a školski dani što bezbrižniji i što sretniji,” naglasila je između ostalog koordinatorica NVO Sunce Elmedina Šabić.

Mališane je pozdravio i načelnik općine Hasan Ajkunić koji se zahvalio NVO “Sunce” na saradnji kao i na velikom broju projekata koji su uspješno realizovani.

Preostaje nam samo da svim prvačićima poželimo sretno i uspješno školovanje kao i mnogo lijepih uspomena iz najljepšeg dječijeg doba.