I sutra zanimljiv program u povodu Dana općine Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

„Igre bez granica“, zabava za najmladje Bugojance održat će se sutra s početkom u 18 sati, na stadionu Mladost.

Organizator je NVO „Sunce“, a učesnici će se zabaviti zanimljivim takmičenjima u različitim igrama. U 19 sati, takodje, sutra počinje promocija Učeničke zbirke Zavičajnog kluba Gimnazije Bugojno . Promocija će biti održana u Kristalnoj sali Općine.

U povodu Dana općine Bugojno sutra, 25.maja u 20 i 30 sati, u Maloj sali KSC-a bit će upriličena i pretpremijera predstave „Djavolja posla“ Teatra „Fedra“. Režiju za predstavu „Djavolja posla“ uradila je Senada Milanović, a igraju Suad Velagić, Ilhana Bušatlić, Amel Ugarak i Jasmina Mlaćo Durek. Nakon sutrašnje pretpremijere, u četvrtak će biti upriličena i premijera ove predstave za sve zainteresirane poklonike pozorišne umjetnosti u našem gradu. Premijera predstave „Djavolja posla“ će biti izvedena, takodje, u Maloj sali KSC-a, u 20 i 30 sati.

Podsjetimo, u povodu obilježavanja 20.maja – Dana općine Bugojno i tokom manifestacije „Bugojansko proljeće“realizovan je bogat kulturni, zabavni i sportski program. U proteklih mjesec dana održane su brojne promocije knjiga, izložbe, pozorišne predstave , kolažni programi bugojanskih obrazovnih i odgojnih ustanova, smotra folklora, akcija dobrovoljnog darivanja krvi,ulične utrke učenika i druga brojna sportska takmičenja, te svečana sjednica OV Bugojno.