I sutra zanimljiv program u povodu Dana općine Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

„Igre bez granica“, zabava za najmladje Bugojance održat će se sutra s početkom u 18 sati, na stadionu Mladost.

Organizator je NVO „Sunce“, a učesnici će se zabaviti zanimljivim takmičenjima u različitim igrama. U 19 sati, takodje, sutra počinje promocija Učeničke zbirke Zavičajnog kluba Gimnazije Bugojno . Promocija će biti održana u Kristalnoj sali Općine.

U povodu Dana općine Bugojno sutra, 25.maja u 20 i 30 sati, u Maloj sali KSC-a bit će upriličena i pretpremijera predstave „Djavolja posla“ Teatra „Fedra“. Režiju za predstavu „Djavolja posla“ uradila je Senada Milanović, a igraju Suad Velagić, Ilhana Bušatlić, Amel Ugarak i Jasmina Mlaćo Durek. Nakon sutrašnje pretpremijere, u četvrtak će biti upriličena i premijera ove predstave za sve zainteresirane poklonike pozorišne umjetnosti u našem gradu. Premijera predstave „Djavolja posla“ će biti izvedena, takodje, u Maloj sali KSC-a, u 20 i 30 sati.

Podsjetimo, u povodu obilježavanja 20.maja – Dana općine Bugojno i tokom manifestacije „Bugojansko proljeće“realizovan je bogat kulturni, zabavni i sportski program. U proteklih mjesec dana održane su brojne promocije knjiga, izložbe, pozorišne predstave , kolažni programi bugojanskih obrazovnih i odgojnih ustanova, smotra folklora, akcija dobrovoljnog darivanja krvi,ulične utrke učenika i druga brojna sportska takmičenja, te svečana sjednica OV Bugojno.