“Igre bez granica” u Bugojnu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U okviru obilježavanja Dana općine Bugojno, na stadionu Mladost jučer su organizovane, sada već tradicionalne, Igre bez granica. Nosilac ovih zanimljivih aktivnosti za djecu i mlade, bila je NVO Sunce uz podršku Općine Bugojno.

Zanimljivo druženje, igra, ples,zabavna takmičenja, obilježili su i ovogodišnje Igre bez granica u Bugojnu. Na početku programa takmičare i sve posjetioce , pozdravila je , ispred NVO Sunce, Almedina Šabić te načelnik općine Hasan Ajkunić, koji je Igre proglasio otvorenim. Igre bez granica sastojale su se od zabavnih takmičenja u povlačenju konopca, skakanju u vreći, igre hula-hopom, pisanje čestitki gradu, crtanje i slično.  Učestvovalo je 8 ekipa i to: ekipe Prve, Druge i Treće OŠ, Prva OŠ Jaklić, OŠ Bristovi , zatim ekipa Dječijeg pozorišta Eko art, Dječije scene Teatra Fedra i ekipa NVO Sunce.

S obzirom da su Igre bile revijalnog , a ne takmičarskog karaktera, svim učesnicima podijeljeni su prigodni pokloni i zahvalnice . Svojim nastupima, program su upotpunili članovi NVO Sunce, Dječijeg pozorišta Eko-art, i Dječije scene Teatra Fedra.

110111223456789