Iskra dogovorila tri kontrolne utakmice

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Proljetni dio takmičenja u zapadnoj grupi Druge nogometne lige Federacije BiH-ne startat će 11. marta ove godine. Nogometaši Iskre prije par dana počeli su pripreme sa jasnim ciljem očuvanja liderske pozicije na tabeli, odnosno ulaskom u viši rang tamičenja.

U prostorijama Gradskog stadiona Jaklić obavljena je prozivka igrača na koje Stručni štab plavih , na čelu sa Senidom Kulašom, računa u proljetnom dijelu takmičenja. Na prozivci se pojavilo 20 igrača koji su proteklih dana imali po jedan trening dnevno. Po riječima Senida Kulaša od sutra će raditi dva puta dnevno, u fitnesu i na stadionu Jaklić.

Pored plana pripema Kulaš je igrače tokom prozivke upoznao i sa činjenicom da su već dogovorene tri jače konktrolne utakmice, a koje će Iskra odigrati tokom narednog mjeseca. Za 03. februar dogovorena je utakmica sa Travnikom. Na Koševu 12. februara plavi će odigrati susret sa ekipom Bosna Sema, dok će 25. februara u Krupi na Vrbasu odmjeriti snagu sa Slobodom iz Mrkonjić Grada.

Inače, plavi su jesenji dio prvenstva okončali na liderskoj poziciji Druge lige Zapad sa 29 bodova, dva više od jedinog ozbiljnijeg pratuioca, sastav Fudbalskog kluba Vitez.

Prvi susret proljetnog dijela prvenstva nogometaši Iskre će odigrati na Jakliću 11. marta, a protivnik će biti sastav Busovače.