Izgorjela kuća porodice Muratspahić

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U požaru, koji se desio u četvrtak u bugojanskom naselju Glavice, u potpunosti je izgorjela kuća Mahmuta Muratspahića.

Bez krova nad glavom ostala su dva domaćinstva, s ukupno jedanaest članova, od kojih petero djece.

-Do požara je došlo oko šest sati. Djeca su bila vani. U kući je bila i jetrva s malom bebom. Sve se desilo velikom brzinom. Ostali smo bez svega što smo imali. U vatri su izgorjeli i ruksaci i knjige djece koja idu u školu, rekla je Asmira Muratspahić.

Njen djever Mirsad kaže da je požar izazvao zapaljeni dimnjak, te da se vatra iz jedne sobe proširila na ostali dio kuće, tako da su svi napori komšija i vatrogasaca, da spriječe katastrofalne posljedice, bili bezuspješni.

-Apelujem na sve ljude, koji su u mogućnosti, da nam pomognu da obezbijedimo smještaj do zime. Svi smo tu živjeli, otac, majka, moja žena i djeca, brat sa svojom ženom i djecom. Komšije su nam pritekle u pomoć, smjestile nas u svoje kuće, naglasio je.

Izrazio je nadu da će nevolja, koja ih je zadesila, naići na razumijevanje lokalne vlasti, ali i vlasnika građevinskih preduzeća, i ostalih humanih građana.

-Naravno, najveća nam je želja da što prije dobijemo krov nad glavom, ali su nam potrebne i sve druge životne potrepštine, od namještaja do hrane, obuće i odjeće, rekao je.

Ekipa RTV Bugojno danas je u Glavicama zatekla električare, koji su radili na sanaciji stanja uzrokovanog požarom na elektro mreži, zbog kojeg je bez struje ostao veći dio ovog naselja.