Između Crnog mora i dva Kavkaza: Gruzija i Armenija – Broš koji spaja Evropu i Aziju

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Januarski TIFBU počeo je sa zanimljivim fotoputopisom koji je priredila Sanja Krnjajić.
Vještom pričom, i izvrsnom fotografijom autorica nas je ovaj put povela put Gruzije i Armenije.
 

U okviru TIFBU-a publika je imala priliku doživjeti zanimljivo putovanje u Gruziju i Armeniju na koje ih je i ovaj put povela Sanja Krnjajić, koja već godinama svoja iskustva s brojnih putovanja nesebično dijeli s publikom, bilo da je riječ o reportažnim zapisima ili fotoreportažama. Za one koji vole upoznavati neobične predjele, a nemaju priliku sami putovati, ovo je bila idealna prilika.
Kako je istakla Sanja Krnjajić, manja grupa koju je ovaj put činilo 8 ljubitelja putovanja, omogućila je bolju organiziranost tako da su tokom 15-to dnevnog putovanja imali priliku vidjeti sve što ih je zanimalo, od historije, do posebnosti kulture i kuhinje.
Svako putovanje ima svoje specifičnosti i posebne izazove, a Sanja Krnjajić uživa u putovanjima i upoznavanju novih kultura.
Tokom jednosatnog fotoputovanja prezentirane su  dvije specifične zemlje, zanimljive historijske činjenice  o Gruziji i Armeniji, a prikazani su i detalji o  raznolikosti kulture i šarolikosti i specifičnosti kuhinje na prostoru nezavidnog ali izazovnog  spoja Evrope i Azije.
 
1234567