Između Crnog mora i dva Kavkaza: Gruzija i Armenija – Broš koji spaja Evropu i Aziju

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Januarski TIFBU počeo je sa zanimljivim fotoputopisom koji je priredila Sanja Krnjajić.
Vještom pričom, i izvrsnom fotografijom autorica nas je ovaj put povela put Gruzije i Armenije.
 

U okviru TIFBU-a publika je imala priliku doživjeti zanimljivo putovanje u Gruziju i Armeniju na koje ih je i ovaj put povela Sanja Krnjajić, koja već godinama svoja iskustva s brojnih putovanja nesebično dijeli s publikom, bilo da je riječ o reportažnim zapisima ili fotoreportažama. Za one koji vole upoznavati neobične predjele, a nemaju priliku sami putovati, ovo je bila idealna prilika.
Kako je istakla Sanja Krnjajić, manja grupa koju je ovaj put činilo 8 ljubitelja putovanja, omogućila je bolju organiziranost tako da su tokom 15-to dnevnog putovanja imali priliku vidjeti sve što ih je zanimalo, od historije, do posebnosti kulture i kuhinje.
Svako putovanje ima svoje specifičnosti i posebne izazove, a Sanja Krnjajić uživa u putovanjima i upoznavanju novih kultura.
Tokom jednosatnog fotoputovanja prezentirane su  dvije specifične zemlje, zanimljive historijske činjenice  o Gruziji i Armeniji, a prikazani su i detalji o  raznolikosti kulture i šarolikosti i specifičnosti kuhinje na prostoru nezavidnog ali izazovnog  spoja Evrope i Azije.