Izvedena predstava “Prijatelji se ne dodaju, nego se stiču”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U Prvoj osnovnoj školi Bugojno, izvedena je edukativna predstava pod nazivom ”Prijatelji se ne dodaju, nego se stiču.” Predstava je rezultat projekta “Promocija mira i sigurnosti kroz edukativne, interaktivne, pozorišne predstave u osnovnim školama -Sigurni učenici-Rodno odgovorne škole” koji implementira NVO Genesis Project iz Banja Luke.

Projekat je podržan od strane Kanadskog fonda za lokalne inicijative i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a. 

Projektna ideja potekla je od nastavnog osoblja osnovnih škola širom Srednjobosanskog kantona, koji su primjetili nedostatke u znanjima i vještinama kod svojih učenika. Komuniciranje putem društvenih mreža ima brojne prednosti ali i nedostatke, a upravo ova predstava nastoji djeci pokazati kako da se pravilnije ponašaju u virtualnom svijetu.

Ovu su generacije koje su aktivne na društvenim mrežama i zato je neophodno da im se na adekvatan način ukaže na opasnosti koje su prisutne na internetu, kazao je glumac Ljubiša Vasić.

Učenici Prve osnovne škole Bugojno nakon odgledane predstave učestvovali su u direktnoj razmjeni informacija o rodnoj jednakosti. Edukativna predstava ”Prijatelji se ne dodaju, nego se stiču” biće premijerno izvedena u Busovači, Fojnici, Jajcu, Travniku, Vitezu, Kiseljaku i Novom Travniku.

123456